Ugrás a tartalomra

”Moje blago” uskoro u Vojvodini!

2017.10.07
22:00
2024.03.19
08:36
Posredstvom Putujućeg bioskopa u novembru stiže jedan od najuspešnijih i najsklupljih mađarskih filmova pred domaću publiku.

Romantično-avanturistički film autora Gabora Herendija, posle prikazivanja u Gornjim krajevima i Transilvaniji, biće predstavljen i našoj publici. S obzirom da malo bioskopa funkcioniše u našoj regiji, projekcije će se održavati u lokalnim domovima kulture. Organizatori će po potrebi obezbediti projektor, platno i ozvučenje.

Konj “Moje blago” dolazi sa konfiskovanog imanja Kišber porodice Baćanj tokom događaja 1818-49.godine pod zaštitu nove porodice i tu počinju avanture.

Moje blago
film
Vojvodina
Putujući bioskop

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.