Ugrás a tartalomra

Sijarto otputovao u Ukrajinu na pregovore

2017.10.09
21:03
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto putuje danas za Užgorod u Ukrajini kako bi i lično pregovarao o spornom ukrajinskom zakonu o prosveti.

Ministar Sijarto je već mnogo puta rekao da izmene ukrajinskog zakona o prosveti smatra ponižavajućim i neprihvatljivim - ukazao je državni sekretar mađarskog MIP-a. Peter Sijarto je na svim mogućim forumima uveravao Mađare u Ukrajini da će se boriti da učenici i ubuduće mogu da se školuju na mađarskom jeziku – prenela je agencija MTI.

Peter Sijarto
Ukrajina

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.