Ugrás a tartalomra

Pastor: Postoji veće interesovanje za Vojvodinu i Srbiju nego ranijih godina

2017.10.11
09:05
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
„Percepcija Srbije i Vojvodine je mnogo bolja nego ranije, i to je izuzetno važno zbog razvijanja dobrih odnosa između regiona."

Percepcija Srbije i Vojvodine je mnogo bolja nego ranije, i to je izuzetno važno zbog razvijanja dobrih odnosa između regiona, izjavio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine za Panon RTV. Pastor se nalazi u Briselu, na 15. susretu regiona i gradova. Vojvođanska delegacija razgovarala je sa predstavnicima pokrajina Hesen, Lombardija, Gornja Austrija i Umbrija. Sagovornici su se složili da bi korisno bilo uspostavljanje različitih razvojnih agencija, pre svega radi izrade zajedničkih evropskih projekata i uspešnijeg iskorišćavanja izvora EU.

„U poređenju sa prethodnim godinama primećujem da je interesovanje za Vojvodinu, odnosno Srbiju osetno veće, i mnogo pozitivnije, i intenzivnije. Na ovim susretima vidim da za nas važni susedi, kao i šire okruženje žele saradnju sa nama. Uverili smo se u veliki broj mogućnosti zajedničkog delovanja, i narednih dana nastojaćemo da ih ostvarimo zajedno sa vladom. Između Skupštine i Vlade postoji potpuna saglasnost u tom smislu. Zajedno delujemo u pokretanju ovih tema u ovom trenutku kada se uveravamo da se ubrzalo približavanje Srbije Evropskoj uniji”, rekao je Ištvan Pastor, predsednik skupštine Vojvodine.

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.