Ugrás a tartalomra

SVM osvojio većinu u pet mesnih zajednica

2017.10.11
20:23
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Liste kandidata na izborima za mesne zajednice koje su imale podršku SVM ostvarile su pobedu na nedeljnim izborima, prema preliminarnim rezultatima.

Na današnjoj konferenciji za štampu održanoj u prostorijama Saveza vojvođanskih Mađara u Senti predstavljeni su nezvanični rezultati izbora za mesne zajednice u opštini Senta. Potpredsednik SVM u selu Bogaraš Tamaš Poša rekao je kako su rezultati svakako pozitivni jer je lista koja je išla uz podršku SVM osvojila 5 mesta u savetu, ostvarivši većinu.

Predsednik senćanske organizacije SVM Čongor Lerinc je rekao da su mesne zajednice prva stepenica u donošenju odluka, te da su most između građana i lokalne samouprave.

"Lokalna samouprava Sente je svakako i do sada, a i ubuduće će smatrati savete mesnih zajednica za svoje partnere. To možemo da izjavimo i dokažemo. Ono što je još jako je važno, da je u ovom trenutku u Senti i ostalim mesnim zajednicama oformljen takav sastav koji odgovara vladajućem sastavu u lokalanoj samoupravi, to jest smatram da sto postotno možemo da sarađujemo kao partneti" - rekao je Čongor Lerinc i dodao da su od 61 mesta u savetima mesnih zajednica 39 osvojili kandidati sa liste koju je podržao SVM.

SVM
izbori
mesne zajednice
Senta

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.