Ugrás a tartalomra

Novi Sad: Izložba umetničkih dela Parlamenta Crne Gore

2017.10.14
15:33
U petak u Novom Sadu je otvorena izložba umetničkih dela u vlasništvu Parlamenta Crne Gore. Izložbu je otvorio Ivan Brajović, predsednik Skupštine Crne Gore.

Kolekcija od 19 umetničkih dela prvi put je predstavljena van zgrade Parlamenta Crne Gore. Izložba pokazuje dalje približavanje Vojvodine i Crne Gore – rekao je Ivan Brajović, predsednik Skupštine Crne Gore. “Ova izložba predstavlja našu izvanrednu vezu. Voleli bi približiti ova umetnička dela, jer mislimo da ih ne smemo sklanjati od zainteresovanih. Smatram da je ovo najbolji način da zaokružimo našu posetu, koja je bila dobro organizovana i napravila korisne sastanke.”
Saradnja Crne Gore i Srbije, u okviru toga Crne Gore i Vojvodine je nenametljiva i uravnotežena – rekao je Ištvan Pastor. Predsednik Skupštine Vojvodine je dodao, kako je za Vojvodinu posebno važna činjenica, što ovde živi značajan deo crnogorske manjine.
“Važno je da uživaju sve privilegije i da ih podržavamo u svemu onome, što pripada zajednicama nacionalnih manjina, na primer i Mađarima. Bitno je da se nastavi proces priznavanja crnogorskog kao službenog jezika. Ovo se već desilo u Malom Iđošu, na čekanju je u Kuli i Vrbasu. Između ostalog, i o ovom smo se dogovorili sa predsednikom Parlamenta.”
Izložba umetničkih dela Parlamenta Crne Gore biće predstavljena i u Muzeju Grada Novog Sada.

Novi Sad
Crna Gora
izložba

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.