Ugrás a tartalomra

Palić: Fantastična atmosfera na takmičenju u šahu

2017.10.14
18:52
Osam timova je učestvovalo na 3. vojvođanskom Sakktivity-ju.

U okviru Međunarodnog šahovskog festivala održan je 3. Sakktivity na Paliću. Osam ekipa se prijavilo na takmičenje iz osam naselja, sa kapitenima - javnim ličnostima.

Đaci sa svojim kapitenima su sve činili da se domognu pobede. U drugoj igri veštine na velikoj šahovskoj tabli đaci su stavljali džakove po bojama na određena polja, a koja su ugledala na projektoru.
Kapiten tima iz Oroma je bila Anamaria Viček, državni sekretar za obrazovanje: “Veoma smo uzbuđeni. U prvoj igri moj tim vodi, sa maksimalnim brojem poena. Za mene, koja svakodnevno radi monoton posao, ovo je dobra prilika da sam među decom, da radim to što volim, i da provedem dan u igri sa njima.”

Na takmičenje, koje je održano u osnovnoj školi “Miroslav Antić” na Paliću, došli su đaci iz Oroma, Čantavira, Subotice, Ludoša, Kelebije, Gornjeg Brega, Palića, kao i Sigetvara iz Mađarske. Žombor Roža, organizator: ”Poruka ovog događaja je da nas šah povezuje. Šah se danas igrao na preko 80 lokacija širom sveta. Za nas je posebna radost, da smo Vojvodinu, vojvođanske Mađare, mogli pokazati na šahovskoj karti sveta, kreativnim igrama, koje možda nigde nisu videli.”
Prva tri mesta na Sakktivity osvojili su đaci iz Oroma, Palića i Sigetvara.

šah
Sakktivity
Palić

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.