Ugrás a tartalomra

"Morze" doneo Šinkovu nagradu Žoki Hernjak

2017.10.16
20:18
Forrás
Pannon RTV
Obeležena 58. godišnjica katedre na mađarskom jeziku u Novom Sadu.

Šefica katedre mađarskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Eržebet Čanji rekla je da je već samo postojanje katedre u današnje vreme uspeh sam po sebi. Ona je istakla da je u životu katedre osim promena i razvoja važna i trajnost.


Po ustaljenoj tradiciji je Šinkova nagrada uručena na svečanosti povodom obeležavanja godišnjice katedre, a ove godine je dodeljena mladoj istražiteljki Žoki Hernjak koja se bavi pozorišnom istorijom, ali koja je nagradu osvojila svojom knjizi proze "Morze".


Inače, ove godine se na budžet moglo upisati samo 16 studenata.

 

katedra mađarskog jezika
Filozofski fakultet
Novi Sad

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.