Ugrás a tartalomra

Sutra je predaja nove sale Senćanskog mađarskog kamernog pozorišta

2017.10.18
13:51
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
U sklopu predaje nove sale Senćanskog mađarskog kamernog pozorišta u četvrtak nastupa Tibor Silađi kao glavni protagonista predstave "Kada se mi mrtvi probudimo".

Ova predstava je postavljena na scenu zahvaljujući saradnji sa Narodnim pozorištem iz Budimpešte i pozorištem "Petefi" iz Šoprona. Proba je uveliko u toku. U glavnoj ulozi je ostareli profesor Rubek kojeg igra Tibor Silađi, dobitnik Košutove i Jasaijeve nagrade, vanredan glumac. On kaže da ovaj komad predstavlja jako ozbiljan zadatak i za njega. Predstava se igra na osnovu dela Henrika Ibsena iz 1899. godine.
Nakon premijere i svečanog puštanja u rad nove sale, komad "Kada se mi mrtvi probudimo" će biti na repertoaru 20, 21, 26, 27, 28 i 29. oktobra. Zatim predstava odlazi u Šopron na premijeru 3. novembra, a na programu Narodnog pozorišta u Budimpeštu stiže tokom proleća.

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.