Ugrás a tartalomra

Nastavljaju se investicije u Bačkoj Topoli

2017.10.19
13:13
Forrás
Pannon RTV
U Bačkoj Topoli se na više mesta odvijaju značajna ulaganja, a opštinsko rukovodstvo posetilo je gradilišta.

U upravnoj zgradi Doma zdravlja „Dr Janoš Hadži" upravo su završeni spoljni zidovi i postavljeni podovi,  kao i vrata i prozori. Vrednost investicije je 5,6 miliona dinara, od čega 79 odsto obezbeđuje Uprava za kapitalna ulaganja, a 21 odsto opština Bačka Topola. Takođe je u toku izgradnja i obnova tri kruga vodovne mreže. Radi se na trećem, sedmom i osmom prstenu, koji obuhvata 7.450 metara vodovodne mreže i obezbeđuje vodu za oko 3000 stanovnika u dovoljnoj količini i odgovarajućem kvalitetu. Vrednost ove investicije je 24,3 miliona dinara, za koje je takođe Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila 79 odsto, a opština Bačka Topola 21 odsto.


Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola kaže: „ Reč je o izuzetno važnom trećem, sedmom i osmom prstenu u dužini od 7,4 kilometra. Ovo nije prvi put da zajedno sa pokrajinom ulažemo, i druge prstenove samo tako radili. Upravo smo konkurisali i za ostale krugove, i dok je konkurs u toku nastojimo da ostvarimo planove u vrednosti između 185 i 186 miliona iz sopstvenog novca i iz konkursa. Sa tim smatram da je promena vodovodne mreže, njen popravak, i održavanje u dugom periodu jedna dobra investicija za Bačku Topolu, te da će građani dobiti kvalitetniju vodu, i snabdevanje vodom koje će se odvijati bez kvarova i problema."

 

Bačka Topola
investicije

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.