Ugrás a tartalomra

Istraživanje: Polovina opozicionih simpatizera računa na reizbor Viktora Orbana

2017.10.22
14:20
Forrás
MTI
Levica nema kandidata za premijera, koji bi mogao pokrenuti levičarske birače – rekao je analitičar.

Polovina opozicionih simpatizera računa na reizbor Viktora Orbana, jer su ekonomski pokazatelji visoki, a levica nema realnu alternativu koji bi pokazao veću snagu – rekao je Daniel Deak, analitičar Istraživačkog instituta u nedelju za M1. Ostavkom Lasla Botke levica nema kandidata za premijera koji bi mogao pokrenuti značajni deo levičarskih birača. Ovo je pogodovalo Ferencu Đurčanju, koji dominira u raspravama oko opozicionih pregovora – rekao je analitičar. Naglasio je: birači vide haos unutar MSP. Prema njegovim rečima, ako opozicione partije do 23.oktobra nešto urade, može doći do prekretnice. Istovremeno to malo je verovatno, jer jer propao zajednički pokret opozicije i ne mogu stvoriti vladinu alternativu. Gledište Daniela Deaka je da simpatizeri levičari računaju na pobedu FIDES-a na izborima 2018-e i da će Viktor Orban ponovo biti izabran za premijera. Jobik ne može pokrenuti ni sopstvene birače – rekao je, i zapitao se da li bi ta partija mogla tokom kampanje ubediti simpatizere da Gabor Vona može biti dobar premijer.

Viktor Orban
istraživanje
premijer
kandidat
levica

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.