Ugrás a tartalomra

Novih polazaka za Male Pijace za sada neće biti

2017.10.26
21:07
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Meštani Malih Pijaca su nezadovoljni autobuskim prevozom do Subotice.

Oni bi želeli da bude više polazaka, ali nema mogućnosti za to u bližoj budućnosti. Mnogo učenika i odraslih ide za Suboticu. Tokom radne nedelje ima osam polazaka, ali vikendom samo jedan autobus do grada. Većina učenika bi želela da se poveća broj popodnevnih linija jer je tada otežan povratak iz škole nazad kući. Mnogi moraju da idu kolima po decu ili da koriste liniju Subotica-Horgoš koja prolazi daleko od sela, te se mora pešačiti po više kilometara.

Sabolč Virag, koordinator "Subotica-transa" kaže za Pannon RTV da zbog dve važne okolnosti ne mogu da prošire broj polazaka. Jedno je što imaju ozbiljan deficit radne snage i vozila, nema dovoljno ni vozača ni autobusa. Virag dodaje da Male Pijace ne spadaju pod opštinu Subotica tako da se linija 44 za Male Pijace odobrava kao gradska linija, te onda u nedostatku gradske subvencije kao i rentibilnosti ne postoji mogućnost njenog proširenja.

Male Pijace
autobus
Subotica
polazak
Subotica-trans

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.