Ugrás a tartalomra

Senta: Recitatori u čarobnom svetu stihova

2017.10.28
20:42
2024.03.19
08:32
Forrás
RTV Pannon
U Senti pod nazivom “Daleki svet mog detinjstva” održano je takmičenje u recitaciji za osnovne škole. Prijavilo se 125 recitatora.

Đaci su se takmičili po starosnim grupama pod budnim okom stručnog žirija. Među takmičarima bilo je iskusnih recitatora, kao što je Rege Rekovič iz Gornjeg Brega: “Učestvovao sam na više takmičenja, ali ovde još nisam bio.” Ema Lenđel, Senta: “Volim da recitujem, interesantno je slušati druge, kako izvode pesme.”

Takmičenje u Senti se održava drugi put. Ibolja Pek Domonkoš, organizator: “Volimo poeziju i  mislili smo da provedemo jedan čaroban dan u stihovima. Da svi imamo jedan lep dan, da se družimo i slušamo stihove. Smatram da je pesma oblik izražavanja pesnika, koji nam pomaže da prebrodimo svakodnevne poteškoće.”

U svakoj starosnoj grupi je dodeljeno po tri nagrade, kao i specijalne nagrade za posebne kategorije.

Senta
recitatori

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.