Ugrás a tartalomra

Bečej: Nastup Velikog orkestra Vojvodine pred punom kućom

2017.10.29
16:48
Forrás
RTV Pannon
Na koncertu “Naša baština” nastupalo je šest orkestara.

Pre održavanja koncerta u holu MKD “Petefi Šandor” otvorena je izložba fotografija Tamaša Henič “Portreti muzičara i drugi moment”. Tamaš Henič, fotogra, Mečer, Mađarska: “Ovde su prvenstveno portreti muzičara, većina ih na žalost nije više među živima. Jedan deo su iz orkestra Palatkai, ali ima i muzičara i pevača iz Kalotasega.”


Na koncertu su orkestri prvo nastupali pojedinačno a u drugom delu su se udružili u Veliki orkestar Vojvodine i tako izveli nekoliko numera. Gabor Juhas, orkestar Juhas: “Svi muzičari koji su aktivni u izvođenju narodne muzike u Vojvodini, okupe se ovde i naprave jedan lep koncert, svi spreme svoj materijal koji zajednički izvodimo.”


Predstavu su režirali Gabor Mesaroš i Đerđ Virag. Đerđ Virag glumac i režiser, “Naša baština”: “Sa kolegom Gaborom Mesaroš smo hteli pokazati, šta je to današnje, što se koristi u narodnoj muzici, šta je došlo do izražaja zbog mode, a šta je zbog mode ostalo u pozadini. To je očigledno vojvođanska tamburaška muzika, i to smo probali da prikažemo kroz pozorišna sredstva.”
Nakon koncerta je do rane zore trajalo muzičko veselje. Koncert je realizovan uz podršku Mađarskog nacionalnog kulturnog fonda.

koncert
Veliki orkestar Vojvodine
Bečej

Najnovije

14:09, Frissítve: 14:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.