Ugrás a tartalomra

Nastavljaju se pokušaji ilegalnih prelazaka granice

2017.11.06
11:38
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
U periodu od petka do nedelje je u Mađarskoj otkriveno 83 lica koja su povredila državnu granicu, saopštila je policija za agenciju MTI.

Na internet stranicama mađarskog ministarstva unutrašnjih poslova stoji da je u petak 49, subotu 4, a nedelju 28 stranaca otkriveno kako se nalazi na teritoriji države. Oni su zaustavljeni i vraćeni nazad preko privremene ograde na granici. Na granici sa Rumunijom i Ukrajinom je privedeno dva lica.

Tokom cele protekle nedelje na celokupnoj teritoriji Mađarske otkriveno 134 lica koja su nezakonito prešla, a prethodne nedelje, između 23 i 29 oktobra je bilo 164 osoba. U istom periodu je na granicama sa Rumunijom i Ukrajinom zaustavljeno 20 ljudi, stoji u objavljenoj informaciji.

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.