Ugrás a tartalomra

Popuniće se dom učenika "Evropa kolegijum"

2017.11.07
10:00
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Više od 300 učenika i studenata primljeno je u novosadski đački dom "Evropa kolegijum".

Prošle nedelje je završen drugi krug konkursa za "Evropa kolegijum", a prilikom sastavljanja rang liste su prednost dobili oni koji pohađaju deficitarne struke.

Vršiteljka dužnosti direktora Ildiko Šara  Šnejder je kazala kako je u prvom konkursnom krugu dodeljeno 113 mesta za brucoše, a da su u drugom krugu primili još plus 209 učenika. To znači da su oni koji su predali molbu i koji su zadovoljili sve konkurske uslove, da su oni svi bez izuzetka primljeni u dom učenika. Mimo toga će se i preostala prazna mesta popuniti. Stižu i specijalne molbe za smeštajem, uglavnom od onih koji su izgubili godinu. Preostala mesta će oni popuniti te je već izvesno da će "Evropa kolegijum" raditi u punom kapacitetu.

dom učenika
Evropa kolegijum
Novi Sad
konkurs
Šara Šnejder

Najnovije

15:36, Frissítve: 15:44

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 13:55

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.