Ugrás a tartalomra

Radost pevanja

2017.11.12
19:02
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Golgota Gospel Hor iz Budimpešte u subotu uveče je napunio Veliku većnicu Gradske kuće, publici je doneo raspoloženje predstojećih praznika.

Budimpeštanski hor Golgota Gospel je osnovan pre 15 godina sa ciljem da popularizuje ovaj muzički stil.

U horu nije presudan perfektan glas, može bilo ko da im se priključi, kaže Tamaš Bitok, pevač: “Zapravo, radost pevanja nam je bitan i poruka koju gospel nosi. Sama reč gospel znači radosna vest i mi tu radosnu vest širimo preko pesama.”

Članovi hora izvode horske i solo pesme. Na subotičkom koncertu su pevali a capelu (horsko pevanje bez instrumentalne pratnje). Hana Lederhaus, sopran: “Sestra je počela pevati u horu, preko nje sam upoznala gospel hor i jako mi se dopalo.”

Tokom večeri se ispostavilo da svi članovi porodice Lederhaus pevaju u horu. Miriam Lederhaus, sopran: “Praktično sam dve godine sam u horu, ostali članovi porodice su tu od ranije. Nekada sam i ja išla sa njima na koncerte i probe, i meni se dopao ovaj stil pevanja.”

Golgota Gospel Hor je ovim koncertom pored zabavljanja, u prvi plan preneo raspoloženje predstojećih praznika.

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.