Ugrás a tartalomra

Pastor primio novog hrvatskog ambasadora

2017.11.16
21:37
2024.03.19
08:37
Forrás
Skupština Vojvodine
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor primio je hrvatskog ambasadora u Srbiji Gorana Bakotu.

Razgovor Bakote i Pastora najviše se ticao pitanja prava manjina. Ustanovljeno je da manjine treba da predstavljaju most između dve države. Predsednik pokrajinske skupštine je sa hrvatskim ambasadorom razgovarao i o saradnji Vojvodine sa hrvatskim županijama. Pojedine županije su i do sada usko sarađivale sa Vojvodinom i to treba da se i dalje širi - naglasio je Ištvan Pastor. Na sastanku je učestvovao i subotički generalni konzul Republike Hrvatske.

Ištvan Pastor
hrvatski
ambasador
Goran Bakota

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.