Ugrás a tartalomra

Prva evropska konferencija o manjinskim medijima

2017.11.17
00:09
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Domaći i inostrani eksperti učestvuju na dvodnevnom savetovanju o manjinskim medijima koje se održava u Sremskim Karlovcima.

Konferencija se tiče i komunikacionih platformi te uticaja digitalizacije. Na praktičnim radionicama i panel diskusijama se govori i o vojvođanskim i srpskim manjinskim medijima kao i o njihovom sustizanju medija na većinskom jeziku.

Ovu, Prvu evropsku konferenciju o manjinama i lokalnim medijima organizuju Heror Media Pont, Đakomeli Media, Centar za manjine i razvoj lokalnih medija, dnevni list "Mađar So", te Udruženje medija u saradnji sa MIDAS-om i Fakultetom za menadžment.

Sponzori Konferencije su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava kulture Grada Novog Sada i Fondacija Novi Sad EPC 2021.

Goran Kvrgić, dekan Fakulteta za menadžment je sa Centrom za manjine i razvoj lokalnih medija potpisao sporazum o obuci novinara po evropskim standardima. Time će obrazovanje biti na višem nivou, a studenti će dobiti nova znanja i poboljšati njihvo rad.

Tokom dvodnevnog rada će predavači iz inostranstva izvestiti i o položaju manjiskih medija u EU. To umnogome zavisi od ekonomskog stanja zemlje i pravnoj situaciji. Savez dnevnih listova na manjinskim jezicima MIDAS je osnovan 2001. godine i zadatak mu je da doprinese njihovom razvoju – rekla je predsednica Edit Slezakne Kovač.

manjinski
mediji
evropska
Konferencija

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.