Ugrás a tartalomra

Vrhu EU – Orban: Mađarski model funkcioniše

2017.11.17
14:59
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
Mađarski model funkiconiše i mi Mađari ne želimo da ga menjamo, rekao je Viktor Orban, premijer Mađarske u petak na socijalnom samitu EU u švedskom gradu Geteborgu.

Tokom sastanka posvećenog prilagođavanju tržišta rada novim izazovima, premijer je rekao da su se čule mnoge dobre ideje ali da „uspeh politike ne zavisi samo od kvaliteta ideja", već da je ključ uspeha u tome da li od tih ideja vlade mogu da izgrade sistem, da li mogu da primene te odlične ideje. Mađarska je bila u dubokoj krizi 2010. godine, podsetio je, ali je primenila mađarski model.
Viktor Orban izjavio je da je treba vrednovati sopstveni model i da „mi Mađari ne želimo da menjamo svoj model".

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.