Ugrás a tartalomra

Bajša: 40 godina KUD-a “Bratstvo”

2017.11.18
19:51
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Kulturno-umetničko društvo “Bratstvo” iz Bajše slavi jubilarnih 40 godina postojanja, uz bogat muzički program i izložbu ručnih radova.

Umetničko društvo osnovano 1977. godine danas ima pet sekcija, hor narodne muzike i orkestar citere Slavuj, sekciju za ručne radove Vešti prsti, dečji orkestar citere Maslačak, dečji folklorni ansambl Sunčevi zraci i sekciju za streličarstvo. Na svečanosti im je predato priznanje Kulturnog saveza vojvođanskih Mađara.

U svečanom programu nastupali su hor narodne muzike i orkestar citere Slavuj, koji 40 godina neprestano sprovode svoje aktivnosti, izvode lokalne narodne pesme.

Najmlađi u društvu su deca u orkestru citere Maslačak i dečji folklorci Sunčevi zraci.

Članovi KUD-a obogaćuju lokalne događaje, učestvuju na opštinskim i pokrajinskim svečanostima. Erika Kokai, predsednica KUD Bratstvo, Bajša: “Sretnu se prošlost i sadašnjost u momentu, i to određuje naš zadatak u sadašnjosti. Zadatak nam je očuvati  i predavati dragoceno nasleđe, koje smo od naših predaka dobili.”

Priznanje Kulturnog saveza vojvođanskih Mađara predao je predsednik Aron Šutuš “svim članovima koji su toliko činili da do današnjih dana opstane društvo i nastavlja sa radom. Nadamo se da imate pogled u budućnost. Ako ima bilo kakvih potreba i zahteva, trudićemo se da pomognemo.”

Predstavnici bratskog naselja Kelebije u Mađarskoj su bogatim programom pozdravili domaćine. Jubilarna proslava KUD-a “Bratstvo” završila se zajedničkim pevanjem.

 

Bajsa
Bratstvo
Aron Šutuš

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.