Ugrás a tartalomra

Mađarskoj preti kazna zbog metro linije broj 4

2017.12.01
01:24
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
Zbog nepravilnosti kod izgradnje budimpeštanskog metroa 4, Mađarskoj preti kazna od Evropske unije u visini od 60 do 70 milijardi forinti, izjavio je Janoš Lazar, ministar zadužen za rukovođenje kabin


Rukovodilac kabineta premijera Mađarske rekao je da prema nalazima vlade nepravilnosti su nepobitne, i sada nastoje da kroz razgovore smanje iznos. Tokom investicije za metro od 452 milijarde forinti, može biti reči o 272 milijarde forinti korupcije kod prethodne vlade socijalista i slobodnih demokrata, i od tog iznosa su 166 milijardi forinti po svemu sudeći ukrali, izjavio je Lazar.

Mađarska
kazna

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.