Ugrás a tartalomra

Subotica: Novogodišnji koncert Muzičke škole

2017.12.09
21:45
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Sinoć je održan novogodišnji koncert subotičke Muzičke škole, uz gostovanje baletske škole Raičević.

Koncert je otvorila subotička grupa Big Band sa numerom  "Diggin' On James Brown" pred punom salom subotičkog  Nepkera.
Lilen Ožvar, pevačica, Big Band, Subotica: “Nastupali smo ranije u muzičkoj školi na javnom času džeza, nastup je bio veoma uspešan, direktorica nas je pozvala da i sada nastupimo.”

Nakon grupe Big Band nastupali su učenici osnovne muzičke škole, orkestri tamburice, harmonike, gudača, gitare, a za sam kraj je duvački orkestar sa horom očarao publiku. Za scenski nastup bile su zaslužene balerine baletske škole Raičević.

Tamaš Fekete, nastavnik gitare: “Ove godine smo po željama đaka pravili repertoar, i pošto nema dela napisana za orkestar ili maksimalno za kvartet gitare, te komade sam prepisao da odgovaraju za đake, naravno za njihov nivo znanja.”

Dragana Nikolić, direktorica Muzičke škole kaže da ovaj koncert daje uvid koliko imaju đaka, jer je nastupilo oko 300 učenika i koliko im je širok spektar obrazovanja u oblasti  muzičkih instrumenata: “Veoma smo zadovoljni i ponosni na naše učenike, jako lepo su pripremili program, a videla sam da su i oni uživali. Čestitamo i nastavnicima, koji su uložili velik napor i puno truda da okupe ovu decu, vežbaju sa njima dva puta nedeljno i spreme ovako lep program.”

Muzička škola je izrazila zahvalnost na saradnji baletskoj školi Raičević.

Subotica
Muzička škola
Novogodišnji koncert
baletska škola

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.