Ugrás a tartalomra

Mađarska zaposlila preko 10 hiljada državljana Ukrajine i Srbije

2017.12.11
12:27
2024.03.19
08:37
Forrás
VajdaságMA
Mađarska je u periodu do oktobra izdala preko 10.700 dozvola za rad licima koja dolaze izvan Evropske unije.

Međunarodni ekonomski časopisi, pozivajući se na podatke mađarskog ministarstva ekonomije, pišu kako je Mađarska u periodu do oktobra izdala preko 10.700 dozvola za rad licima koja dolaze izvan Evropske unije.

Kvota za ovu godinu je 59 hiljada. U deficitarnim strukama, a to su informatika, vozači, građevinski stručnjaci, raste broj radnika iz Ukrajine i Srbije. Državljani ove dve zemlje od juna ove godine u Mađarskoj mogu da rade i bez dozvole za rad, ukoliko se radi o deficitarnim zanimanjima.

Od ukupnog broja zaposlenih stranaca više od trećine ima fakultetske diplome, ali takođe jedna trećina nema nikakvu stručnu spremu.

Mađarska
Srbija
Ukrajina

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.