Ugrás a tartalomra

Subotička Bolnica dobila mobilni rentgen

2017.12.12
18:09
Forrás
Pannon RTV
Mobilni rentgen uređaj vredan 30 hiljada evra Opšta bolnica u Subotici nabavila je uspomoć darova fondacija i firmi.

Rukovodstvo bolnice održalo je prijem u čast svojih darodavaca. Na ovom događaju govorili su gradonačelnik Bogdan Laban, direktor bolnice dr. Slobodan Puškar i darovatelji.
Direktorka firme Phiva Valeria Tot je rekla da je to takav uređaj zahvaljujući kojem pacijent ne treba da se odnosi na rentgen, već se uređaj nosi kod bolesnika. To je mobilni, prenosni uređaj. Prošle godine je nabavljen uređaj za srčane bolesnike, a sada su gledali šta bi bilo potrebno za bolnicu. Uvek prvo traže predloge od bolnice vezano za njihove potrebe, ali žele da se nabavi uređaj koji je od koristi za ceo grad – rekla je Valeria Tot.

 

Subotička Bolnica
rentgen

Najnovije

14:09, Frissítve: 10:59

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.