Ugrás a tartalomra

SVM zadržao poziciju na izborima u Malom Iđošu

2017.12.18
13:38
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
U opštini Mali Iđoš juče su održani izbori za mesne zajednice u sva tri naselja.

Birani su novi članovi saveta mesnih zajednica Mali Iđoš, Feketić i Lovćenac. U Feketiću je za članove saveta izabrano 12 lica sa liste koju je podržao Savez vojvođanskih Mađara i troje nezavisnih kandidata koje je podržala Srpska napredna stranka, dok nijedan od petoro kandidata mađarske nacionalnosti koje je podržao SNS nije ušao u savet ove mesne zajednice.

U Malom Iđošu je lista koju je podržao SVM osvojila svih 15 mesta u savetu mesne zajednice, četvoro kandidata koji su uživali podršku SNS nisu prikupili dovoljno glasova.

U Lovćencu je lista koju su podržali koalicija SNS i Crnogorske partije osvojili 9, dok je sa liste koju je podržala Socijalistička partija Srbije ušlo 5 članova. Na jednom mestu će izbori biti ponovljeni zbog jednakog broja glasova.

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.