Ugrás a tartalomra

Ministarstvo infrastrukture sumiralo godinu

2017.12.20
20:33
Forrás
Pannon RTV
Ministarstvo infrastrukture održalo je godišnju konferenciju za novinare na kojoj je iznelo da je izgrađeno 200 kilometara raznih saobraćajnica.

Pod nazivom „Imamo dobre vesti" Ministarstvo je sumiralo godinu iza nas i iznelo da je izgrađeno oko 200 kilometara autoputeva, puteva, obnovljenih mostova, železničkih pruga. Za razvoj puteva, železnica i celokupne infrastrukture neophodna je brza administracija. Značajno je ubrzano izdavanje građevinskih dozvola, i po tome trenutno Srbija je na 10. mestu u svetu.


Prema rečima Zorane Mihajlović, ministarke u Ministarstvu infrastrukture važna je saradnja u regionu. „Nema razvoja i novih investicija u građevinarstvu bez regionalnog povezivanja. Vi ste naš sused, naš prijatelj. Jak region, podrazumeva i jaku Srbiju. Sigurna sam da ćemo na tome mnogo da radimo".

Za obilaznicu oko Subotice, ipsilon krak, u budžetu za 2018. godinu izdvojeno je 800 miliona dinara. Iz ovoga moguće je završiti značajne radove. Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu infrastrukture kaže: „Završiće se kružni tok kod somborskog i bačkotopolskog puta. Put će moći da se koristi od somborskog puta do autoputa. To je veoma važno zbog činjenice da teretni kamioni velikih kompanija iz Industrijske zone direktno izlaze na autoput i ne prolaze kroz grad".


Širom Srbije mogu se očekivati značajna ulaganja naredne godine, a među njima jedno od najvećih je obnova pruge Beograd – Budimpešta. „Treći projekat koji nastavljamo i koji u sebi sadrži novi ugovor, jeste obnova pruge Beograd – Budimpešta. Dakle, izgradnja treće deonice se potpisuje između Novog Sada i Subotice.


Na konferenciji za novinare na kojoj je sumirana godina, ministarka je potpisala i donorsku karticu kojom je postala donator organa. U duhu predstojećih praznika pozvala je i građane na humanost.

Ministarstvo infrastrukture

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.