Ugrás a tartalomra

Evocirana 80. godišnjica smrti pesnika Atile Jožefa

2017.12.28
14:35
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
U Senti je održana svečanost kojom je obeležena 80. godišnjica smrti pesnika Atile Jožefa.

Program se sastojao od recitacija kako poznate tako i manje poznate poezije Atile Jožefa, što je obogaćeno i muzičkim nastupima izvođača. Nastupila je prezentatorka Erika Krnač, glumica Judit Verebeš, te recitatori Ervin Žoldoš i Laslo Serda. Oni već odavno proučavaju život i delo ovog slavnog pesnika. Erika Krnač kaže da nije lako obraditi Atilu Jožefa i da ga i nije moguće predstaviti u sat vremena. Među predstavljenim delima bila je i "Mama", jedna od njegovih najpoznatijih poema. Recitator Ervin Žoldoš kaže da je veliku pažnju obratio na način prezentacije ove poeme, te da se odlučio na pratnju na gitari radi ostvarivanja potrebne atmosphere.

Svečanost se poklopila sa proslavom 40 godina postojanja kulturno-obrazovnog centra "Lajoš Turzo" koja se dešava u okviru jedne cele serije manifestacija.

Atile Jožef
godišnjica

Najnovije

14:09, Frissítve: 14:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.