Ugrás a tartalomra

Bačka Topola: Doček nove godine

2017.12.31
15:20
2024.03.19
08:52
Zadnji je dan decembra, svi se spremaju za doček nove godine. Pečeno prase i šampanjac su spremljeni za svečane trpeze.

U Bačkoj Topoli nema tradicije organizovanog dočeka nove godine na otvorenom, zato su sve karte za doček po restoranima rasprodate. Najviše njih ipak u krugu porodice i prijatelja dočekuje novu godinu. Ove godine smo kući sa porodicom i prijateljima. Prasetina i šampanjac su obavezni, biće muzike i zabave. Od nove godine puno očekujem, malo više elana, zdravlja, sreću – kaže Karolj Totđerđ.

Drugi pak za ispraćaj stare godine vole veće društvo, muziku i bogatu večeru. Planirao sam doček kući u dvoje sa ženom, ali sam našao aranžman za organizovan doček, biće nas oko stotinak  -  kaže Šandor Tajkman.

Porodica Čipe se takođe sprema za doček nove godine, naime u njihovoj kući organizuju proslavu jer imaju malu decu. Našli su jednostavno rešenje da se svi dobro osećaju i ne umore u pripremanju. Dolaze nam tri para sa decom. Hranu smo naručili iz restorana, ja pripremam kolače, a prijatelji donose salate, šampanjac i hleb, tako smo rasporedili zadatke – rekla je Monika Čipe.

Deca sa uzbuđenjem pomažu oko dekoracije kuće, Adam sa balonima dočekuje svoje drugare na večernjoj zabavi.

Bačka Topola
doček
nova godina

Slične vesti

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.