Ugrás a tartalomra

U dobro raspoloženju dočekana Nova godina u Senti

2018.01.01
15:18
2024.03.19
08:32
Forrás
RTV Pannon
U centru Sente ulična žurka i vatromet dočekivao je raspoložene građane. Ovo je prilika da mnogi dođu na gradski trg da zajedno dočekaju novu godinu.

Postala je već tradicija da se na trgu ispred Gradske kuće dočekuje Nova godina. Sat vremena pred ponoć trg je još bio pust, ali se ubrzo napunio građanima. Tu su ih ispred paviljona dočekivali zvuci popularne muzike, a nisu izostale ni petarde, pa je čitav prostor odjekivao od njihovog prskanja. Nisu samo Senćani došli, već i stanovnici okolnih mesta skupili su se ovde u gradu na Tisi

„Došli smo do Sente da pogledamo vatromet, a posle ćemo da vidimo da li će biti još nešto. Kući imamo malo posluženje i samo bacanje petardi i raketa. Na žalost, nista drugo, zato smo došli do Sente" kaže Mihalj Molnar stanovnik Banatskog Aranđelova.

Mladi su na trg uglavnom dolazili sa kućnih žurki. „Prethodnih godina bio sam u Segedinu, ali sada smo ovako odlučili", kaže Arnold Soč iz Ade.

Vrhunac večeri bio je vatromet u ponoć nakon kojeg su se okupljeni polako razišli.

Senta
nova godina
doček

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.