Ugrás a tartalomra

Iskoristi raspust pametno!

2018.01.05
18:19
Forrás
Pannon RTV
Pametno iskoristi raspust – to je moto kampa sa radionicama za decu iz srbobranskog vrtića.

Cele nedelje je preko 50 dece šilo, heklalo, slikalo, crtalo i družilo se. Male ruke su vredno i spretno radile, isprobali su najrazličitije tehnike. Učesnici kažu da im je pravljenja ramova bilo najzanimljivije jer su slobodno mogli da kombinuju boje. Izrada ručnih radova je bila zanimljiva čak i deci koja su došla kući iz Nemačke tokom praznika. Osim novih, prikazane su tradicionalne tehnike. Organizatorka Angela Robotka kaže da su radili i sa papirom, vunom, gipsom, pravili su magnetne figure i još mnogo lepih stvari. Cele nedelje je rad napredovao velikim snagama i sa mnogo dece – dodala je.


Ovo je već 21-vi put da se organizuje zimski kamp, a organizatoru ističu da je jedan od njegovih ciljeva i druženje te društvena integracija. Predmeti izrađeni tokom kampa će se u subotu popodne naći na izložbi, te će aktivnost biti završena pozorišnom predstavom.

Srbobran

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.