Ugrás a tartalomra

Nema čekanja na granici na prvi dan pravoslavnog Božića

2018.01.07
16:53
2018.01.07
19:19
Forrás
Pannon RTV
Danas prepodne više nije bilo većih gužvi na mađarsko-srpskoj granici.

Tokom praznika je stiglo mnogo gastajbartera, koji su završetkom svojih odmora krenuli nazad. Pogranični organi čine sve kako ne bi bilo gužvi. Uobičajeno je da se tokom praznika oforme dugačke, nepregledne kolone na graničnim prelazima. Međutim, čak i na graničnom prelazu Reske na autoputu se još i u nedeljno prepodne prelazak obavljao brzo.

Jedan čovek iz Zrenjanina kaže da je čekao pola sata. Međutim, vreme čekanja može biti promenljivo, kažu da se nekada čeka po deset minuta, a već sledećeg sata se red produži na jedan puni čas kako bi se obavila procedura prelaska preko državne granice. Putnici kažu da je dobro da se ne mora čakati po četiri sata, kako se nekada zna dešavati.

Na graničnom prelazu Reske rade tri kapije za putnička vozila. Putnici kažu da je uprkos dugačkom redu prelazak brz, te da se čeka najviše po 40 minuta.

Na graničnom prelazu Kelebija je prelazak u Mađarsku čak i lakši. Granica je skoro pusta, ima tek nekoliko auta koji čekaju da pređu. No, i oni prelaze brzo i lako. Prelazak je danas prepodne bio definitivno najbrži na graničnim prelazima Đala i Bajmok. Nadležni ipak preporučuju da svi koji kreću na put ipak provere situaciju na prelazima.

srpsko-mađarska granica
čekanje

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.