Ugrás a tartalomra

Bačkotopolski proizvođači informisani o konkursnim mogućnostima

2018.01.08
18:23
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Udruženje poljoprivrednika "Gazdaker" održalo je skup na kojem je predstavljeni IPARD, te pokrajinski i republički konkursi.

Proizvođači su se interesovali za konkurse, kao i za novosti koje ih dotiču, uključujući i izmene zakona iz ove oblasti. Interesovanje je bilo ogromno, preko 150 poljoprivrednika se okupilo kako bi se informisalo.

Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Robert Otot je rekao da će start-ap imati dvostruko veći fond nego lane.

Što se IPARD-a tiče, do 2020. godine će Srbija imati na raspolaganju 175 miliona evra iz ovog pretpristupnog fonda, a već u januaru je raspoloživo 50 miliona evra. Državni sekretar ministarstva poljoprivrede Atila Juhas je objasnio detalje tog konkursa te je najavio i naredne konkurse iz tog okvira, koji će se ticati prerade i opremanja.

Izmenama zakona kojim se reguliše podrška porodicama će žene poljoprivredni proizvođači steći pravo na dečji dodatak i trudničko, promenjen je zakon o zemlji, te je stupila na snagu uredba o malim proizvođačima. O tome je okupljene izvestio Arpad Fremond, republički poslanik Saveza vojvođanskih Mađara. On je rekao i da je u skupštinsku proceduru ušao predlog izmena zakona o saobraćaju prema kojem se priključna sredstva bez točkova praktično neće trebati registrovati. To se odnosi na uređaje koji ne idu na tehnički pregled poput presa, razbacivače đubriva, tanjirača. Usvajanje ovih izmena se očekuje na jednom od prvih zasedanja Skupštine u 2018. godini – dodao je Fremond.

Na ovom susretu sa proizvođačima su nadležni iz lokalne samouprave informisali okupljene i o mogućnostima opštinskih poljoprivrednih konkursa.

Bačka Topola
proizvođači
konkursi

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.