Ugrás a tartalomra

Vraća se putnički voz Novi Sad - Zrenjanin

2018.01.10
08:56
2024.03.19
08:38
Forrás
RTV Pannon
Nakon 12 godina od jeseni ponovo kreće voz između Zrenjanina i Novog Sada. Plan je da obnovljenom prugom saobraćaju ruski vozovi, potvrdile su vest Železnice Srbije.

David Huska je u Novi Sad stigao iz Jermenovaca, i nakon kod kuće provedenih praznika dalje putuje za Budimpeštu. Za njega bi mnogo značilo kada bi ponovo saobraćali vozovi prema Banatu. „Iskreno, još nisam čuo za ovu povoljnost, ali smatram je vrlo pozitivnom. Koliko znam do sada je postojala samo autobuska veza, iz južnog Banata nije se moglo drugačije do Novog Sada ili dalje. Jedino je saobraćalo autobusko preduzeće ,Stup' iz Vršca".

Između Novog Sada i Zrenjanina već 12 godina nema železničkog saobraćaja, i sada je u planu ponovno uspostavljanje putničnog saobraćaja. Novi, ruski vozovi saobraćali bi od jeseni između dva grada.

U saopštenju koje su redakciji poslale Železnice Srbije kaže se da je otpočela obnova dela pruge na deonici Pančevo-Orlovat-Novi Sad u dužini od 113 kilometara, i nakon će biti obnovljeno 26 kilometara pruge između Orlovata i Zrenjanina. Prema planovima, nakon obnove oba dela pruge, od 1. septembra novi vozovi saobraćali bi prugom između Zrenjanina i Novog Sada. Vozovi će se kretati prosečnom brzinom od 80 kilometara na čas, te bi rastojanje između Novog Sada i Zrenjanina trebali da prevale za 70 minuta.

To će značiti da će Novi Sad biti povezan i sa Temišvarom, sa kojim deli titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine.

voz
Novi Sad
Zrenjanin

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.