Ugrás a tartalomra

2018-ta godina odlučujuća za Evropu

2018.01.10
21:19
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
Viktor Orban je govoreći u sredu u Berlinu pred rukovodiocima najvećih nemačkih kompanija 2018-tu godinu nazvao odlučujućom za Evropu.

Premijer Mađarske je naglasio da je sada potrebno očuvati Šengenski režim „ukoliko želimo da održimo, ali i unapredimo našu tržišnu konkurentnost. Srednja Evropa treba da prevaziđe značajna zaostajanja, naročito na polju infrastrukture, gde treba mnogo da se uradi. Potrebne su nam investicije za nove puteve i izgradnju vodova. Ukoliko Evropska unija ne može da nam da novčanu podršku, okrenućemo se ka Kini" preneo je premijerove reči za Mađarsku državnu televiziju Bertalan Havaši, zamenik državnog sekretara pri premijerovom kabinetu za medije. Na osnovu saopštenja, Viktor Orban naglasio je da se zemlje članice Višegradske grupe izuzetno brzo razvijaju, 2030. godine dostići će zapadne industrijske zemlje i postaće neto uplatioci EU budžeta. Viktor Orban rekao je da će 2030. godine najvećim delom Nemačka i zemlje Višegradske grupe finansirati Evropsku uniju.

Na predavanju gde je Viktor Orban bio glavni, počasni predavač,  prisustni su bili predstavnici kompanija čiji je godišnji promet oko 800 milijardi evra. Prošle godine na ovom skupu govorio je Emanuel Makron, francuski predsednik.

Evropa
Viktor Orban
Premijer Mađarske

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.