Ugrás a tartalomra

Sijarto: Nismo prihvatili ni jednog migranta

2018.01.20
14:19
Forrás
hirado.hu
Mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne ekonomije naglasio da se Ženevska konvencija ne odnosi na masovna ilegalna useljavanja i na migrantske kvote.

Ministar Peter Sijarto u intervju datom za subotnji broj lista „Mađar hirlap" naglašava razliku između prihvata izbeglih po Ženevskoj konvenciji i masovnog ilegalnog useljavanja. Ministar spoljnih poslova i spoljne ekonimije tvrdi: „Mi ni jednom migrantu nismo dozvolili da uđe u zemlju, niti ćemo i jednom dozvoliti".

Objasnio je: Mađarska se pridržava svakog međunarodnog sporazuma, kao što su odbrana spoljnih granica Šengenskog sporazuma i Ženevska konvencija. Oni koji su dobili zaštitni status, predali su molbu po osnovu zakona, i vlada je o tome odlučivala na osnovu međunarodnih pravnih normi. Oni koji su dobili zaštitni status mogu da ostanu u Mađarskoj dok su u svojim zemljama ugroženi, ali čim opasnost prođe, moraju se vratiti u svoje domovine" objasnio je ministar.

Peter Sijarto
migrant

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.