Ugrás a tartalomra

Zajednički predizborni skup SNS i SVM u Beogradu

2018.02.14
12:05
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
SVM je na beogradske izbore izašao zajedno sa SNS jer je to način na koji vojvođanska partija može da se pojavi na izborima u glavnom gradu.

Na taj način SVM ne samo što učestvuje na lokalnim izborima za Beograd, već i izvan Skupštine Srbije može da zastupa interese Mađara, čulo se u utorak uveče na zajedničkom predizbornom skupu SVM-a i SNS-a. Na skupu se biračima predstavio i govorio o izbornim planovima Nebojša Marjanović, predsednik beogradskog odbora SVM-a.

Na predizbornom skupu SVM-a i SNS-a najviše reči je bilo o pitanjima od interesa za glavni grad, ali i o onim planovima koji u budućnosti mogu da se odnose na veći broj posetilaca Beograda. Među te planove spada izgradnja metroa, završetak projekta Beograd na vodi, a među temamam je i podrška porodicama sa malom decom i trudnicama. Marija Obradović, potpredsednica SNS-a rekla je da granice Beograda treba proširiti i u tom smislu se odvija i saradnja sa SVM. „Na republičkom i pokrajinskom nivou imamo izuzetnu saradnju, i prirodno je da i u Beogradu budemo dobre kolege i partneri", rekla je Marija Obradović.

Nebojša Marjanović, predsednik beogradskog odbora SVM-a nalazi se na izbornoj listi SNS-a na 43. mestu, koje najverovatnije ulazi u skupštinu grada. Rekao je da od ovih izbora očekuje da i dalje može da radi na osnaživanju mađarsko-srpskih  odnosa, a kao gradski odbornik SVM-a planira da inicira podizanje obeležja koja su važna za mađarsku zajednicu, poput spomenika Janošu Hunjadiju. „I dalje ćemo se baviti važnim poslovima na jačanju srpsko-mađarskog prijateljstva, onim pitanjima koja su bitna za svakog Beograđanina, jer smo mi pre svega Beograđani, većina naših članova ovde je rođena. Između ostalog pažnju ćemo usmeriti na one projekte koji povezuju srpski i mađarski narod" rekao je Nebojša Marjanović.

SVM učestvuje na izbornoj listi SNS-a za izbore u Beogradu, tako da ne samo u republičkom parlamentu, nego i u glavnom gradu se pojavljuje vojvođanska mađarska partija, naglasio je Balint Pastor, šef poslaničke grupe u republičkom parlamentu. „U Beogradu ima otprilike bar pet hiljada građana koji sebe smatraju Mađarima, te je prirodno da i mi imamo zamisli koje se tiču razvoja ovog grada, i te zamisli želimo da ostvarimo ukoliko dobijemo mandat" rekao je Balint Pastor.

Izbornu listu SNS-a „Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd" predvodi hirurg Zoran Radojičić. Na listi od 110 imena, gotovo tri četvrtine čine nepartijski ljudi, među njima profesori, umetnici, sportisti i druge javne ličnosti. Izbori za grad Beograd održavaju se 4. marta.

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.