Ugrás a tartalomra

Ne očekuje se visok vodostaj Tise

2018.02.15
19:34
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Stanje reke Tise se smatra prosečnim za mesec februar.

Visina vodostaja reke Tise je promenljiva, ali u narednom periodu ne treba računati na poplave, kažu kanjiški sportski ribolovci. Prema njima, je stanje prosečno za mesec februar. Kako kažu, tek će se u aprilu i maju videti da li će biti poplave, kada poče topljenje snega na planinama.

Prošle godine u vovo vreme je led pokrivao Tisu. Kada je počeo da se topi, uništvalo je molove i čamce. Ove godine, zbog blage zime za sada ne treba računati na takve štete.

Ove godine vodostaj Tise varira 15-20 centimetara. Dušan Rakić, član udruženja sportskih ribolovaca "Bratstvo" kaže da ako se reka podigne za jedan metar, onda može da bude opasno jer može da uništi ne samo molove već i objekte. Ako Dunav raste, onda automatski podiže i Tisu, ali izgleda da će to ove godine da izostane, no još nije sigurno – kaže Rakić.

Od prirode je nemoguće odbraniti se. U tim prilikama se sve pokretno odnosi na mesto na kojem je bezbedno od ćudi vremena. Nasipi čuvaju gradove, ali ako se voda zbog povećanja nivoa jako ubrza, može da spere i nasipe. No od toga se ove godine ne treba bojati, kažu upućeni.

Tisa
vodostaj
reka

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.