Ugrás a tartalomra

Bakondi: Preko 1800 osoba je uhapšeno ove godine na srpsko-mađarskoj granici

2018.02.17
12:58
Forrás
MTI
Glavni savetnik za unutrašnju bezbednost premijera za M1 je rekao da na mađarskoj granici još uvek postoje povređivanja granice kako na srpskoj tako i na ukrajinskoj, rumunskoj i hrvatskoj deonici.

U oblasti  srpsko-mađarskog graničnog pojasa ove godine je preko 1800 osoba  uhapšeno  i vraćeno na drugu stranu ograde. Đerđ Bakondi glavni savetnik za unutrašnju bezbednost mađarskog premijera za M1 je rekao da na mađarskoj granici još uvek nema mira i da postoje povređivanja granice kako na srpskoj tako i na ukrajinskoj, rumunskoj i hrvatskoj deonici. Kako je rekao, na rumunskoj deonici je broj povređivanja granice utrostučen, a pojavila se i nova ruta koja umesto srpske putanje vodi preko Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije sve do Austrije. Iz tog razloga Mađarska vlada je ponovo produžila kriznu situaciju sa migrantima, a koja važi za celu teritoriju Mađarske.

Đerđ Bakondi

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.