Ugrás a tartalomra

Ostaje subvencija od četiri hiljade po hektaru

2018.02.20
19:08
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Na današnjoj sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu bilo reči o IPARD konkursima i državnoj pomoći.

Ostaje subvencija od 4.000 dinara po hektaru obradive površine, rekao je Arpad Fremond za Panon RTV. Potpredsednik Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije iz redova SVM-a povodom IPARD fondova rekao je da je zainteresovanost bila nešto manja od očekivane. Po njegovom mišljenju razlog tome je što je 2017.-ta godina bila loša za poljoprivrednike i manje njih se odlučilo da konkuriše. Arpad Fremond govorio je i o tome na koliku pomoć od države mogu da računaju poljoprivrednici u ovoj godini.

„Ono što se odnosi na subvencije države u odnosu na obradivo zemljište, poljoprivredne subvencije i druge pomoći, može se reći da će u 2018. godini biti iste kao u 2017. godini. Na žalost, pomoć nije mogla biti povećana. Po osnovu obradivog zemljišta subvencija će ostati četiri hiljade dinara po hektaru, i biće direktno isplaćena proizvođačima. Nije potrebno to potvrđivati nikakvim računima, nema povrata, nego proizvođači direktno na svoj račun dobijaju tih četiri hiljade dinara po hektaru. Ostaje pomoć za uzgoj goveda, u visini od 25 hiljada dinara, za suprasne krmače je 10 hiljada dinara, za ovce i koze po sedam hiljada dinara, za košnice odgajivači dobijaju 720 dinara. Za tovne svinje subvencija je hiljadu dinara, a za tovne bikove subvencija je ostala 10 hiljada dinara, za jagnje i jare poljoprivrednici mogu da računaju na po dve hiljade dinara", rekao je Arpad Fremond.

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.