Ugrás a tartalomra

Krajem sedmice novi snežni talas

2018.02.20
19:11
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije tokom sedmice očekuje se snažan vetar i sneg u našem području.

Vojvodina je zavijena u belo, sneg je stigao i na naše prostore. Na istoku Srbije snežni pokrivač dostiže i 20 centimetara. Tokom čitave sedmice može se očekivati temperatura oko nule, tek krajem sedmice moguće je blago otopljenje. Nadležni upozoravaju na oprez u saobraćaju zbog promenjenih uslova vožnje.

U Subotici i okolini od noćas neprestano pada sneg, i čitave sedmice može se očekivati na sneg na ovoj teritoriji. Najniža temperatura biće oko minus 6 stepeni, a najviša oko plus 2 stepena. U Subotici je od utorka ujutru počelo čišćenje snega na putevima i glavnim saobraćajnicama.

Od jutros pada sneg i u Novom Sadu i okolini, i zimske službe rade punim kapacitetom. Celodnevni sneg otežavao je saobraćaj. U Temerinu je pre podne 15 centimetara snega prekrilo ulice.

Tanak snežni prekrivač pokrio je i atar Sente. Vejavica je nastavila i tokom pre podneva, ali se sneg odmah otopio. Na putevima nema snega, ipak nadležni upozoravaju vozače na oprez.

Problema nije bilo u opštini Kanjiža. Sneg se zadržao samo na zelenim površinama i krovovima, dok se na putevima i pešačkim stazama otopio. Padavine su stale oko podneva, ali oko 14 časova, ponovo je počeo intezivno da veje sneg, ali ni dalje nije pravio probleme u saobraćaju. Zimska služba u svakom trenutku stoji u pripravnosti u slučaju obilnijeg snega.

Do kraja sedmice u Vojvodini će ostati oblačno vreme. U petak se na više mesta može očekivati sneg, susnežica i kiša.

U Beogradu su od ranog jutra padale krupne pahulje, i intenzivna vejavica ometala je vidljivost i izazivala saobraćajne zastoje u glavnom gradu Srbije. Kasno pre podne stale su padavine,  sneg koji je do tada napadao nekoliko centimetara otopio se zbog temperature u plusu.

U planinskim delovima Srbije neprestano pada sneg. Narednih dana treba očekivati snežne padavine. U regionu se očekuje da krajem sedmice stigne hladni talas iz Sibira. Pad temperature najviše će se osećati početkom naredne sedmice. Najniža temperatura biće oko minus 10 stepeni, i meterolozi kažu da će to biti najhladniji period ove zime.

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.