Ugrás a tartalomra

Motivacija u fokusu konferencije

2018.02.24
19:11
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Koje su to mogućnosti i metode koje motivišu učenike na učenje – bilo je glavno pitanje konferencije održane u Somboru.

U mađarskoj građanskoj kasini je organizovana konferencija na kojoj je učestvovalo preko 150 pedagoga iz vrtića te učitelja iz osnovnih i srednjih škola. Među temama je bila i motivacija, učenje, porodične vrednosti i vrednote u zajednici. Jedan od predavača bio je i Daniel Kozma-Vizkeleti porodični psihoterapeut iz Budimpešte, koji je ukazao na dvostruku ulogu nastavnika pred kojima je i pitanje šta će od toga što čuju i primeniti.

Glavni organizator konferencije je Udruženje prosvetnih radnika Mađara severne Bačke, a predsednica Ibolja De Negri je izjavila za Pannon RTV kako su temu motivacije izabrali jer je to jedan od stubova obrazovanja 21. veka. Smatram da je ova tema zainteresovala pedagoge jer se njom svakodnevno bavimo u obrazovanju, i zahvaljujući tome smo se okupili u ovako lepom broju – rekla je ona. De Negri je dodala da je jako mnogo pedagoga došlo iz malih sredina, iz okoline i da svi očekuju da sa konferencije odu bogatiji novim iskustvima.

Na ovogodišnju konferenciju su došli prosvetari iz cele Vojvodine, a ovo dešavanje je podržalo mađarsko ministarstvo ljudskih resursa.

Konferencija
motivacija
Sombor
obrazovanje

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.