Ugrás a tartalomra

Bliže školskoj klupi

2018.03.16
18:06
2024.03.19
08:33
Forrás
RTV Pannon
Pokrajinski sekretar za obrazovanje u poseti školi u Hajdukovu. Ove godine pokrenut novi projekat.

Sa upravo pokrenutim projektom „Bliže školskoj klupi" namera je da se izgrade bliže veze između Sekretarijata za obrazovanje i pokrajinskih ustanova za obrazovanje i vaspitanje. Tim povodom danas je osnovnu školu u Hajdukovu posetio Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Osim centralne škole „Petefi Šandor" u Hajdukovu, nastava teče i u odeljenjima u Nosi i Bačkim vinogradima, a školu pohađa ukupno 270 učenika. Objekti su stari, i u sva tri su neophodna stalna održavanja i popravke. U Hajdukovu je obnovljen krov uz pomoć podrške iz pokrajine, rekla je Ana Suč, direktorica škole.

„Vrednost investicije je 2.460.000 dinara. U pitanju je veoma veliki projekat, koji smo uspešno ostvarili. Predali smo još jedan projekat, popravku krova u školi u Bačkim vinogradima, koji je načinjen od salonit ploča i gde preti prokišnjavanje. Nadamo se da će i ovaj projekat biti uspešan".

Projekat pokrajinske vlade „Bliže školskoj klupi" je program podrške putem kojeg se obrazovno-vaspitnim ustanovama pruža materijalna pomoć za obnovu objekata. Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje kaže: „Želimo da pokažemo i uspešne primere, a to se ovde u Hajdukovu nedvosmisleno vidi. Obnovljen je krov, i zahvaljujući izvorima iz pokrajine, udruženim sa republičkim i iz lokalnih samouprava, nastojimo da u narednih nekoliko godina svugde gde za tim ima potrebe, obnovimo zgrade".

Nadležni su informisali direktore o pokrajinskim konkursima. Prema planovima, predstavnici pokrajinskog Sekretarijata do kraja 2018. godine obići će svih 550 obrazovno-vaspitnih ustanova u Vojvodini.

Hajdukovo
Mihalj Njilaš
pokrajinski sekretar za obrazovanje

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.