Ugrás a tartalomra

Produbljivanje saradnje sa Baden-Virtembergom prioritet Vojvodine

2018.03.16
20:39
2024.03.19
08:33
Forrás
RTV Pannon
Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine nastavio razgovore sa predstavnicima nemačke pokrajine u Novom Sadu.

Nakon susreta, delegacija Baden-Virtemberga i vojvođanski poslanici održali su zajedničku sednicu Parlamenta.

Tesna saradnja sa pokrajinom kao što je Baden-Virtemberg za Vojvodinu može da znači razvoj privrede, investicije, otvaranje novih radnih mesta i razvoj tehnologije, rekao je Ištvan Pastor, predsednik pokrajinske Skupštine. „Rezultat višegodišnjih nastojanja je da jača inostrano interesovanje za Srbiju, odnosno Vojvodinu. Ovo svakodnevno vidimo kroz javljanje različitih regiona, njihovim namerama da ostvare kontakte, odnosno da razviju postojeće. U okviru ovih regionalnih kontakata, posebno je bitno jačanje tradicionalne saradnje sa snažnim oblastima kao što je Baden-Virtemberg".

Građani Baden-Virtemberga želeli bi da doprinesu promenama koje se odigravaju u podunavskoj regiji, istakao je Gvido Volf, ministar pravde i evropskih pitanja u nemačkoj pokrajini. „U tom duhu želeli bi da dalje razvijamo naše prijateljstvo i želeli bi da snažno i odlučno podržimo Srbiju, i u okviru nje Vojvodinu u procesu pridružavanja Evropskoj uniji. Vaš cilj je ujedno i naš cilj".

Odbor za poljoprivredu vojvođanskog parlamenta posetiće ovog juna pokrajinu Baden-Virtemberg. Vojvodina će biti predstavljena i na međunarodnom Dunavskom festivalu u Ulmu. Osim toga, tokom ove godine može se očekivati poseta Vinfrida Kretčmana, pokrajinskog premijera, kao i Muterem Arasa, predsednika parlamenta Baden-Virtemberga.

saradnja
Baden-Virtemberg
Vojvodina
Ištvan Pastor
pokrajinska vlada

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.