Ugrás a tartalomra

U znaku borbe protiv raka dojke

2018.03.19
19:47
Forrás
Pannon RTV
U utorak u ambulanti u Bačkim Vinogradima, a u Subotici u prostorijama Crvenog krsta biće održani programi sa ciljem da skrenu pažnju na kontrolu zdravlja.

Zavod za javno zdravlje, Dom zdravlja, Opšta bolnica, gradska Apoteka „Subotica", organizacija Crvenog krsta kao i udruženja obolelih od raka u utorak će na dva mesta organizovati programe. Ujutru od 8 do 11 časova biće prisutni u ambulanti u Bačkim Vinogradima, gde će održati program sa osnovnim ciljem da ljudima skrenu pažnju na važnost kontrole zdravlja. U Subotici, u prostorijama Crvenog krsta od 17 časova biće održano predavanje o prevenciji raka dojke. Na oba mesta biće moguća i besplatna kontrola. Saveti će se davati i u subotičkoj apoteci u ulici Đure Đakovića 14.

„U Srbiji za dve trećine žena obolelih od raka dojke dijagnoza je uspostavljena u kasnoj fazi kada su šanse za uspešnu terapiju vrlo male, odnosno kompletna terapija koja se tada primenjuje je vrlo zahtevna i teška za svakog pacijenta, a šansu za preživljavanje petogodišnjeg perioda ima jedna od sedam žena. Ovo je prilika i da našim sugrađanima govorimo o faktorima rizika, mi još uvek ne znamo prave uzroke nastanka bolesti, ali znamo mnogo o faktorima rizika", rekla je dr Nada Kosić Bibić stručnjak iz Zavoda za javno zdravlje. 

rak dojke

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.