Ugrás a tartalomra

Takmičenje u modernom plesu u Kanjiži

2018.03.22
13:12
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
U subotu se održava takmičarski festival savremenog plesa na koji se prijavilo više od hiljadu učesnika iz tri države.

U subotu u Kanjiži Udruženje scenskih igara "Prima Primisima" i plesni klub "M-Plus" organizuju 26. Euro Show Dance Fest. Ovo takmičenje modernog plesa zvanično započinje u subotu pre podne u 11 časova svečanim otvaranjem, ali takmičenja zbog velikog broja prijavljenih kreću već od ujutro 8 časova.

Na ovu manifestaciju prijavilo se 1.112 takmičara iz 38 klubova iz tri države: Srbije, Mađarske i Hrvatske. Oni se takmiče u starosnim kategorijama, pojedinačno, u parovima, malim i velikim grupama.

Ocenjivački žiri će osim sudija iz Srbije činiti i Sergej Gričenko iz Rusije, Alisija Lopez iz Španije, Tatjana Samuele Ban iz Hrvatske, Žolt Mate iz Rumunije i dr. Tinde Kiseljne Cibik iz Mađarske. Glavni sudija je Mariana Bodo iz Kanjiže, a glavna organizatorka – po 26. put – Eržebet Šoti.

takmičenje
ples
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.