Ugrás a tartalomra

Kurs berze za početnike

2018.03.24
21:52
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Vojvođanski omladinski forum (VIFO) održao je dvodnevni niz predavanja pod nazivom “Kurs berze za početnike” za sve koji su nedovoljno sigurni u svetu berze.

Učesnici su bili zainteresovani kako bolje upravljati svojim novčanikom. Silard Berko predsednik Vojvođanskog omladinskog foruma (VIFO) je rekao da su prošle godine započeli zajednički rad sa stručnjakom, a kao rezultat tog rada je kurs berze tokom ovog vikenda.

Silard Berko predsednik Vojvođanskog omladinskog foruma: “VIFO se prvenstveno bavi  organizovanjem događaja obrazovnog karaktera, ne samo zabavnog. Saradnja je započela u oktobru prošle godine, kada je Viktor Gali odlučio da dobrovoljno dođe i održi kratku prezentaciju o tome čime se on bavi i eventualno nama, vojvođanskim Mađarima održi obuku.”

Predavanja drži Viktor Gali, ekonomista i berzanski trgovac iz Mađarske. On smatra da je važno da mladi budu upoznati sa svojim finansijama, konceptom berze, jer ovo nije tipična tema za današnjicu.

Viktor Gali, ekonomista i berzanski trgovac, Budimpešta, Mađarska. “Apsolutno nisu na svom u oblasti finansija, a ja time počinjem svoja predavanja što praktično govorim uopšteno o novcu, mladima prvenstveno predajem opštu finansijsku inteligenciju i to je osnova nekog uspešnog investitora, ili ako neko želi kasnije da postane uspešni berzanski trgovac.”

Nakon niza predavanja tokom vikenda uskoro se očekuje nastavak istog.

kurs
berza
Subotica

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.