Ugrás a tartalomra

Zasedala je Skupština opštine Kanjiža

2018.04.05
20:08
Forrás
Pannon RTV
Tajnim glasanjem Zoltan Vaš, istoričar iz Horgoša i Anita Leonov Njilaš izabrani su za nove članove Opštinskog veća.

Za rukovodioca Regionalne kreativne radionice izabrana je Edit Tot Erdelji, nastavnica mađarskog jezika. Prihvaćen je i rebalans budžeta zbog uzimanja kredita.

Ede Sarapka, zamenik predsednika Skupštine opštine Kanjiža objašnjava: „Reč je o pozajmici od 170 miliona dinara koje je potrebna za predfinansiranje IPA projekata. To znači da samo govorimo o pozajmici, a u stvari je predujam koji će posle Evropska unija da isplati, tako da ova pozajmica neće opterećivati opštinski budžet. U budžetu je napravljena i jedna značajna izmena, a tiče se asfaltiranja ulica i Totovom selu, Velebitu i Martonošu, jer smo uspeli da od Uprave za kapitalna ulaganja Pokrajine dobijemo 24 miliona za asfaltiranje ovih puteva."

Kanjiža
Ede Sarapka

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.