Ugrás a tartalomra

Otvoreno pismo Mađarskog pokreta predsedniku Mađarske

2018.04.06
02:30
2024.03.19
08:33
Forrás
RTV Pannon
Mađarski pokret se otvorenim pismom obratio mađarskom predsedniku, povodom izmena zakona o manjinskim savetima Srbije.

Mađarski pokret smatra da predlog zakona u nekim odredbama donosi strožiju regulaciju, te da bi prihvatanjem ovakvog predloga zakona autonomija nacionalnih manjina došla pod starateljstvo države. U svom pismu se Mađarski pokret bavi i raspravom o danu Vojvodine, za koji je predložen 25. novembar, dan velike skupštine u Novom Sadu, kada je Vojvodina ujedinjena sa Srbijom. Mađarski pokret kaže da pokrajinska vlada, rukovođena Srpskom naprednom strankom, smatra važnim da se naglasi isključivost u pitanju u kojem bi bilo podesnije vođenje politike u smeru integrisanja.

Mađarski pokret traži od mađarskog predsednika Janoša Adera da uzme u obzir da se u Srbiji i Vojvodini ne donesu odluke koje bi umanjile prava vojvođanskih Mađara. Traže od mađarskog predsednika i da primi delegaciju Mađarskog pokreta u nekom podesnom trenutku.

pismo
Mađarski pokret
predsednik Mađarske

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.