Ugrás a tartalomra

Stočni i prodajni vašar u nedelju u Kanjiži

2018.04.17
19:38
Forrás
Pannon RTV
Prvi ovogodišnji stočni i prodajni vašar biće održan u nedelju, 22. aprila u Kanjiži, a lokalna samouprava pripremila je bogat i raznovrstan program.

Jedno od zanimljivih tačaka programa je i koncert Arpada Serde, ali dobar provod obećava i takmičenje u jedenju viršli, raznovrsni dečiji programi, među kojima poligon sa preprekama, vožnja malih motora i trka u džakovima mogu da računaju na najveću posećenost. Za decu su pripremljeni i dvorac na naduvavanje, vrteška i trambolina.

Crveni krst će obezbediti besplatno merenje šećera u krvi i visine krvnog pritiska. Posetioci zainteresovani za trgovinu poljoprivrednim mašinama mogu da pogledaju i izložbu vezanu za njih, a ukoliko ogladne čekaju ih jela i pića koja mame ukusima. Tokom nedeljnog vašara biće održana i stručna predavanja za zainteresovane, kao i akcija sadnje cveća. Povodom Dana zemlje biće organizovana i dobrotvorna akcija.

Robert Lacko, predsednik saveta MZ Kanjiža kaže: „Dan zemlje je upravo 22. aprila zbog toga smo sa firmom „Simetal" organizovali skupljanje elektronskog otpada. Pored kapije vašarišta biće postavljen kontejner gde će svako moći da ubaci elektronski otpad, poput starih računara, telefona, monitora i slično. Novac dobijen od toga, kao što smo to i ranije činili, želeli bi da ponudimo štićenicima udruženja „Barka".  

 

Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.