Ugrás a tartalomra

MNS pomaže „Paulinum" i Muzičku školu

2018.04.25
17:29
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Mađarski nacionalni savet uputio je tehničku pomoć Biskupskoj klasičnoj gimnaziji „Paulinum" i Muzičkoj školi u Subotici.

Biskupska klasična gimnazija „Paulinum" te Osnovna i srednja Muzička škola iz Subotice primili su poklon pakete od strane Nacinalnog saveta mađarske nacionalne manjine (MNS).

Predstavnici MNS će tokom naredne dve nedelje podeliti pakete sa pomoći upućenoj deset gimnazija i umetničkih srednjih škola. MNS je učenike „Paulinuma" iznenadio jednim lap-topom, jednim digitalnim plejerom i jednim analognim gramofonom. Muzička škola dobila je tri projektora.

Podršku dobijaju institucije u kojima se nastava izvodi i na mađarskom nastavnom jeziku. Do sada su predati paketi školama u Somboru, Bečeju, Bačkoj Topoli, Zrenjaninu, Senti i dvema škola u Subotici. Paketi su sastavljeni u skladu sa potrebama svih škola ponaosob, a vrednost iznosi od 110 do 150 hiljada dinara po paketu.

MNS
Subotica

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.